сряда, 25 януари 2017 г.

Фашистка, маскирана като комунистка


Преди време говорих с жена, която заплаши да ми скочи на бой, ако кажа лоша дума за  Корнелия Нинова. В рода на тази жена има много партизани, част от тях избити. Затова изпада в нервна криза при споменаването на фашизъм. Дотук я разбирам. Но тя се хвали, че баща й бил сред първите влезли в "Столипиново" да бият цигани - било правилно, даже и препоръчително да се случва отвреме-навреме. Казах й, че това я прави абсолютна фашистка, при което тя съвсем подивя. Обвини ме, че само така си говоря, а всъщност и аз тайно мечтая да бия цигани - то, разбираш ли, било нормално. Такъв е електоратът на БСП - много, много объркани хора. Те наистина се нуждаят от пастир.

Това е доказателство, че противопоставянето на комунизъм и фашизъм е напълно изкуствено. Всъщност говорим за едно и също нещо. Представа нямам защо ги водят като крайно ляво и крайно дясно.

Веднъж попаднах на любопитен материал, описващ устройството на някаква държава. Първоначално помислих, че става дума за България по времето на Тодор Живков и едва когато стигнах до имената на хора и градове, разбрах че описваната държава е Хитлеристка Германия. Cъщите детски и политически организации. Същото задължаване да носиш пушка, уж за доброто на Родината, а всъщност за облагодетелстването на група алчни хора, облъчващи населението с мракобесна                                                                                                   идеология.

Нима Хитлер и Гьобелс не са казвали, че правят всичко за благото на Германия? Нима не са маскирали своята алчност в най-светли думи и обещания? Точно като БКП. Тогава какво се плюят едни други комунистите и фашистите? Да си стиснат ръцете и да не лъжат хората, че са по-различни.


Повече политика на Political Page

Няма коментари:

Публикуване на коментар