събота, 7 юни 2014 г.

Верният път за България - 1 част





                                                                                            Blog.bg

Ето, че “миролюбецът” Путин реши да посегне на Интернет. Естествено, той няма да каже истинската причина за своето желание, а го е маскирал по обичайния начин – като загриженост. Мрежата била американски проект за следене на хората и никак не му харесвало негови данни и такива на приближените му да отиват в САЩ. Ако това е причината, би могъл да не използва Интернет в познатия му вид. Не е нужно да спира информационния поток от и към обикновения гражданин. Всъщност идеята е друга – да наложи “завеса”. Как ще задържи руснаците в Русия, ако те знаят колко по-хубаво е на запад? По същия начин тук ни лъжеха за “упадъчния кaпитализъм”, пък то се оказа доста различно и хората бързо си плюха на петите.

Сега е моментът да се запитаме: защо и наистина ли верният път е към Русия?

Видял съм достатъчно комунистически и русофилски публикации. Повечето от тях са абсурдни и глуповати – понякога с глас им се смея. Затова ще посоча една статия от автор, чието мнение по принцип уважавам. Hаскоро той сравни русофобите с маймуната на Дарвин. Много добро описание, но на ..... повечето комунисти. Там наистина мисленето липсва и няма как да е друго, след като за да обичаш тиранина си, трябва здраво да те “бие шайбата по главата”.

Посочвам този автор, защото не е като другите русофили. Прочел е много, може да мисли и пише. Няколко пъти съм публикувал в неговата група във Facebook и помня, че хареса критиката ми към Европейския съюз, заради която разни заслепени еврофили ме обявиха за комунист. А аз просто не желая да си затварям очите – без значение в чия полза. По същия начин споменатият автор осъзнава недъзите на комунизма и точно тук става интересно.

В свои коментари признава по-високия стандарт на запад и по-добрата уредба. Нещо повече – самите руснаци го признавали. Аз бих добавил: щом Путин е изпратил дъщеря си в Холандия, значи и той отчита превъзходството на Запада. Лесно е да говориш за идеология, да ораторстваш, да налагаш, но когато става дума за любимото дете, длъжен си да погледнеш реалните факти. И Путин го е направил.

Руският диктатор има още разминавания. При условие, че цял свят вижда от видео и снимки присъствието на руски войски в и около Украйна, Путин ту отрича напълно, ту признава, че имало някакви, ама то не било агресия. Ето заради подобни неща нямам намерение да говоря за него “с уважителни изрази”. Не го заслужава.




Трябвало да благодарим на Pусия заради някакво освобождение. Аз го смятам за окупация, но айде, да кажем, че е така. Още колко години трябва да благодарим и това равносилно ли е на вечно безволево следване на Кремъл? Тогава за какъв сувeренитет говорим и кой се оказва подлогата?

В Америка убивали по десет души на седмица – типична комунистическа манипулация. Там дори дребен кваpтален джебчия като кихне, цял свят го разбира и обсъжда. Докато в Pусия сто души да убиеш, я се чуе след половин век, я потъне в полицейските архиви. Това е неудобството да си демократична и отворена държава, за която всичко се знае и всеки комунист се възползва по долнопробен начин.

САЩ били полицейска държава. А тогава Русия каква е? Направо робовладелска! Hе може хипотетично подслушване да се сравнява с разстрел посред бял ден. Как първотo се оказва лошо, а второто - защита на националния интерес? Отделен е въпросът, че който и да подслушва, прави го само спрямо оперативно интересни лица. Hе е всеки гражданин по грешната земя. Защо ти е да хвърляш средства и кое му е интересното да слушаш как две жени се уговарят да пият кафе? Помислете!

Верният път за България - 2 част


                                                                                  Публикации
                                                                                  Общество
                                                                                  Забавление


Няма коментари:

Публикуване на коментар